Foto: Marco Blomberg/STHLMNEWS

Skottlossning i matbutik i Järfälla

Uppdaterad
Publicerad

Två personer ska ha attackerat en man inne i en matbutik i Jakobsberg, i Järfälla utanför Stockholm. Flera skott avlossades mot mannen, som fysiskt ska ha klarat sig relativt väl. Polisen bekräftade natten mot onsdag att man frihetsberövat fyra personer med koppling till händelsen – under natten släpptes en av personerna.

Det var vid 20:30-tiden som två gärningsmän ska ha kommit in i en matbutik i Söderhöjden i Järfälla och sedan skjutit mot en man som befann sig i butiken. Strax därefter flydde de platsen i en bil som polisen nu eftersöker.

– Vi fick in larmet som överfallslarm från personalen. Två maskerade gärningsmän ska ha attackerat en person inne i butiken, säger Anna Westberg vid Stockholmspolisen, och fortsätter:

Skjutningar i Järfälla

– Vi har en pågående insats där just nu och vi pratar med vittnen för att få så mycket information som möjligt, säger Anna Westberg.

Misstänkta för mordförsök

Natten mot onsdag kunde polisen bekräfta att man frihetsberövat totalt fyra personer efter attacken inne på matbutiken.

– Två personer är gripna och ytterligare två är hämtade till förhör, säger Fredrik Nylén, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen, som inte i detalj vill gå in på hur de två sistnämnda som inte gripits kan kopplas till händelsen.

– Men vad gäller de gripna så är de misstänkta för mord.

En av de fyra personerna har släppts under natten. Totalt är tre personer anhållna under onsdagsmorgonen, meddelar polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningar i Järfälla

Mer i ämnet