Polisen på plats i Farsta där den misstänka skottlossningen ägde rum, på fredagskvällen. Foto: Janne Åkesson

En anhållen efter dödsskjutning i Farsta

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern har avlidit efter en misstänkt skottlossning i Farsta i södra Stockholm, på fredagskvällen. Mannen hittades utomhus, och polisen har inlett en förundersökning om mord. En person har anhållits skäligen misstänkt för mordet.

Det var strax före klockan 22 på fredagskvällen som polisen fick in flera telefonsamtal från personer som sagt att de hört skottlossning i Farsta söder om Stockholm. När polisen kom fram till området hittade man strax en skadad ung man utomhus.

Den unge mannen fick föras med ambulans till sjukhus.

– Klockan 01 nu i natt kunde vi konstatera att han avlidit, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Polisen vill inte gå in på några detaljer kring den avlidne mannen, och kommenterar inte i nuläget någon dödsorsak.

– Jag kan säga att han är i 25-årsåldern, säger Åsa Wallentin.

Stor polisinsats

En man har nu anhållits skäligen misstänkt för mord.

– Vi avvaktar häktningen innan vi säger något mer, men vi fortsätter att jobba intensivt. Vi håller på att säkra bevisning i ärendet och pratar med vittnen, det arbetet fortsätter, säger Carina Skagerlind vid Stockholmspolisen.

– När det sker grova våldsbrott jobbar vi mycket med trygghetsinsatser, vi finns ute både för att ta vittnesuppgifter och för att människor ska kunna prata med oss.

En mörk bil ska ha setts lämna den plats där den misstänka skjutningen ska ha ägt rum, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen har senare under kvällen hittat en bil som de tittar närmare på just nu. Om fordonet har en koppling till skjutningen vill polisen inte berätta i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.