Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter Omar Daham berättar om mannen som sköts till döds i Flemingsberg. Foto: SVT

Man död efter skottlossning i Flemingsberg

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern hemmahörande i Södertälje har avlidit efter att natten till tisdag ha blivit skjuten på en adress i Flemingsberg, Huddinge.

Polis och ambulans kallades till en lägenhet efter att grannar ringt in om en skottlossning strax innan klockan 01.

– På plats anträffades en allvarligt skadad medvetslös man. Nu pågår ett intensivt arbete för att lokalisera gärningspersoner. Vi genomför förhör och dörrknackning, säger Fredrik Nilsson, vaktahavande befäl vid Stockholmspolisen.

Nyheter från redaktionen i Flemingsberg

Ambulanspersonal vårdade initialt mannen direkt på plats, men förde honom senare vidare till sjukhus. Under natten konstaterades att mannen, som var känd av polisen sedan tidigare, avlidit. Anhöriga är underrättade.

Enligt uppgifter till SVT var offret en man i 30-årsåldern från Södertälje som ska ha varit med i det så kallade Södertäljenätverket. Polisen kommenterar inte vem offret är, säger Ola Österling på Stockholmspolisen.

– Vi kan vare sig bekräfta eller dementera det. Hela dagen har arbetet som påbörjades under natten fortsatt. Vi har förhört ett stort antal personer och håller på att kartlägga mordoffret. Det är genom den kartläggningen vi kan hitta hans fiender, säger Ola Österling på tisdagseftermiddagen.

Ingen person gripen

Enligt polisen är brottsplatsen en lägenhet, men det är oklart om mannen sköts inuti den. Flera personer, både barn och vuxna ska ha befunnit sig i lägenheten, men ingen av dem är misstänkt för inblandning. Ingen person har gripits.

– Vi har hämtat en del personer på förhör men det är ingen frihetsberövad, säger polisens presstalesperson Daniel WIkdahl.

På tisdagsmorgonen var brottsplatsen fortfarande avspärrad och polisen kvar på platsen. Händelsen rubriceras som mord.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En intensiv polisinsats pågår i Flemingsberg efter att en man sköts natten till tisdag. SVT-reportern Sofia Bering berättar. Foto: SVT & Blåljusbilder

En tidigare skottlossning

Strax efter klockan 22 på måndagskvällen sköts även en man på Kungsholmen i Stockholm. Han var vaken vid avfärd med ambulans till sjukhus, rapporterar Stockholmspolisen.

Läs mer om skjutningen på Kungsholmen här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från redaktionen i Flemingsberg

Mer i ämnet