Stort polispådrag efter skottlossning i Huddinge centrum. Foto: Blåljusbilder

Skottlossning i Huddinge – två skadade

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen larmades polisen till Huddinge centrum efter larm om en skottlossning. Två personer skadades av glassplitter. Under eftermiddagen greps en man i 20-årsåldern nära brottsplatsen.

– Vår bedömning är att de som var inne i lokalen och blev skadade av glassplitter inte var målet, utan två personer utanför lokalen. Dessa två är nu tagna till fördjupande förhör. Vi kommer under kvällen att hålla kompletterande förhör och lägga ihop förundersökningen, säger Ola Österling, presstalesperson för polisen.

Skottlossningen ska ha skett mot en företagslokal i Huddinge centrum. Den ena av de två personerna som skadats är en kvinna som skadats efter att hon lagt sig på glassplitter på golvet. De båda skadade har undersökts av ambulanspersonal och en fördes till sjukhus. Under den tekniska undersökningen har flertalet tomhylsor hittats utanför lokalen.

Polisen har inlett en förundersökning angående försök till mord. Polisen kommer finnas på plats i Huddinge centrum under kvällen för att genomföra dörrknackning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.