Foto: Marco Blomberg/STHLMNEWS

Man död efter skottskada – kvinna vårdas för skador

Uppdaterad
Publicerad

En man som fick allvarliga skottskador vid en bensinmack i Kungens kurva sydväst om Stockholm är död, uppger polisen. En kvinna som satt i samma bil vårdas fortfarande på sjukhus men läget för henne bedöms stabilt, enligt polisen.

Larmet kom in till polisen klockan 16.40. Flera vittnen ska ha ringt efter att ha sett någon eller några personer i en bil skjuta mot en annan bil vid Kungens kurva och sedan lämnat platsen i hög fart.

En man i 25-30 årsåldern påträffades med skottskador och fördes till sjukhus. Strax innan klockan tio på lördagskvällen bekräftade polisen att han avlidit till följd av skadorna. En kvinna som också befann sig i bilen vårdas på sjukhus för skador hon ådrog sig i samband med skottlossningen.

Det är oklart om kvinnan också skottskadats.

– Det vet jag inte, säger Eva Nilsson, polisens presstalesperson till TT.

Hon säger sig heller inte veta hur svårt skadad kvinnan är.

Fordon har tagits i beslag

Den misstänkta brottsplatsen spärrades av under kvällen för att undersökas av polisens tekniker.

Polisen stötte senare under kvällen på ett fordon som kan kopplas till händelsen. Fordonet har tagits i beslag för teknisk undersökning, skriver polisen på sin hemsida.

En förundersökning om mord och försök till mord har inletts. På söndagsmorgonen var ännu ingen person gripen, enligt Eva Nilsson presstalesperson på polisen.

Enligt vittnesuppgifter till Aftonbladet ska åtta skott ha avlossats i tät följd på platsen, men betydligt fler tomhylsor hittats. Tidningen har även uppgifter om att skjutningen bottnar i en konflikt mellan två kriminella gäng.

Annan skjutning en halvmil bort

Bara ett par timmar tidigare larmades polisen till Fittja, en halvmil ifrån Kungens kurva, efter en misstänkt skottlossning. Även den skjutningen inträffade på en bensinstation men om händelserna hänger ihop vet polisen inte.

– I nuläget hanterar vi det som två separata ärenden.

Skjutningar i Stockholm

De senaste två månaderna har en rad skjutningar skett i Stockholms län.

18 januari: En man i 25–30-årsåldern skjuts till döds vid en bensinmack vid Kungens kurva, sydväst om Stockholm.

En man i 25-årsåldern dör av skadorna efter en skjutning i Jordbro i Haninge kommun kvällen före.

14 januari: En man i 40-årsåldern förs till sjukhus med allvarliga skottskador. Han hittas utomhus i Skogås, Huddinge kommun.

11 januari: En man hittas med skottskador utomhus i Bredäng i södra Stockholm.

9 januari: En man i 20-årsåldern kommer in till sjukhus med en skottskada i foten. Skjutningen har enligt polisen ägt rum i Kista i norra Stockholm.

31 december: En man i 20-årsåldern avlider på sjukhus efter att ha hittats skottskadad i en bil i Rinkeby natten till nyårsafton.

25 december: Tre män skottskadas i Norsborg i Botkyrka kommun sydväst om Stockholm. Skjutningen har skett utomhus i ett bostadsområde natten till juldagen.

9 december: En ung skottskadad man uppsöker ett sjukhus i Stockholmsområdet för vård. Enligt polisen har han träffats av skott i överkroppen.

8 december: En kvinna i 20-årsåldern påträffas med skottskador på Ingarö i Värmdö kommun. Skotten ska ha avlossats i samband med inspelning av en musikvideo.

29 november: Två personer skottskadas allvarligt i närheten av Rågsveds centrum i södra Stockholm.

(TT)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.