Polisen har spärrat av ett område runt den misstänkta brottsplatsen. Foto: Marco Blomberg/STHLMNEWS

Skottlossning i Rinkeby – ingen person skadad

Uppdaterad
Publicerad

På lördagseftermiddagen inträffade en skottlossning i Rinkeby i Stockholm. Ingen person uppges vara skadad.

Flera personer larmade om skottlossning i Rinkeby strax före klockan 17 på lördagen. Skottlossningen inträffat på Skårbygränd i centrala Rinkeby.

– Vi har fått så många rapporter från boende att vi anser att skottlossningen är bekräftad. Vi har hittat minst en hylsa eller hylsor på platsen, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Polisen letade inledningsvis efter skadade personer, men ingen sådan har påträffats. Ingen är i nuläget gripen.

Polisen kvar på platsen

Polisen har spärrat av ett område runt den misstänkta brottsplatsen och är fortsatt kvar på platsen.

– Vi har flera patruller på plats, men börjar så sakteliga att släppa insatsen och trappa av, sa Mats Eriksson vid klockan 18.30.

En teknisk undersökning pågår på platsen.

– Vi håller förhör med inblandade personer, hör vittnen och knackar dörr i området för att höra om någon har sett något mer, säger Mats Eriksson.

Skolgård avspärrad

– Hela Rinkebyskolans skolgård är avspärrad och vi har stängt Ungdomens hus och ungdomsgården, vi får inte ha öppet för polisen. Runt 50-60 ungdomar väntade på att vi skulle öppna. Så nu har de gått på Järva filmfestival, eller hittat på andra aktiviteter utomhus, säger Stefan Lindström, enhetschef vid Ungdomens hus i Rinkeby.

Ungdomsverksamheten hoppas kunna öppna igen imorgon.

– Det är ju väldigt många som kommer nu på sommaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.