Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Blåljusbilder

Åklagaren: Dödsskjutningen i Sätra gängrelaterad

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern sköts till döds inne i Sätra centrum i Stockholm under måndagskvällen. Fyra personer anhölls under tisdagen.

– Två av de anhållna är under 18 och två över 18 år, de är misstänkta för medhjälp till mord, säger åklagare Sara Fridman som leder förundersökningen.

Enligt åklagaren så utgår utredningen ifrån att mordet är gängrelaterat. Enligt SVTs gängkartläggning i Stockholm så hör offret ofta till gängmiljön när det gäller mord i södra Stockholm.

Polisen larmades om en skottlossning i Sätra centrum i södra Stockholm strax efter klockan 19 på måndagen. På plats hittades en skadad man i 20-årsåldern.

Mannen fördes till sjukhus med ambulanshelikopter, men hans liv gick inte att rädda. Anhöriga är underrättade och händelsen utreds nu som mord.

Vid tidpunkten för skjutningen befann sig mycket folk inne i gallerian. Enligt polisen ska människor ha sprungit från platsen i panik.

Ytterligare en målsägande

Förutom den man som nu har dött har polisen ytterligare en målsägande.

– Det gäller skott som har träffat en butik där personen som äger butiken är målsägande. Men det finns inga andra skadade, säger Per Fahlström, presstalesperson på polisen.

På fredagen häktades fyra personer misstänkta för medhjälp till mord. De fyra häktade är pojkar och män mellan 16-23 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.