Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Skottlossning i Skärholmen – en död och en skadad

Uppdaterad
Publicerad

En man har skjutits till döds och ytterligare en man har skottskadats i Skärholmen i södra Stockholm. Skjutningen inträffade i närheten av tunnelbanestationen strax efter klockan 20 på onsdagskvällen. Enligt uppgifter till SVT Nyheter kan skjutningen kopplas till den senaste tidens våldsdåd i Stockholm mellan flera rivaliserande gäng.

Den avlidna mannen i 30-årsåldern ska ha kopplingar till den organiserade brottsligheten – där konflikter om droghandel och hämnd lett till en våldsvåg. Han ska enligt uppgifter tillhört de kriminella nätverk som är i konflikt med ”Kurdiske räven” och hans underhuggare, en internationellt efterlyst turkisk medborgare som misstänks ligga bakom flera våldsdåd i Stockholm den senaste tiden.

55-årig man skottskadades 50 meter från platsen

Fortfarande har polisen inte kunnat gripa någon misstänkt för dådet, som skedde i anslutning till tunnelbanan där många resenärer rör sig. En 55-årig man skottskadades också. Han befann sig ett 50-tal meter ifrån mannen i 30-årsåldern. Polisen har ännu inte kunnat slå fast om det rör sig om en förbipasserande eller om 55-åringen haft någon koppling till offret eller gärningsmännen.

Våldsvågen i Stockholm

– Vår bild är att den yngre mannen inte träffats av misstag. Vad gäller den äldre mannen har vi en annan bild av vad som inträffat, men det går inte att säga säkert, säger Danel Wikdahl.

Mannen i 30-årsåldern avled på sjukhus och anhöriga är underrättade.

Flera lokaler träffades av skott

En bingohall och flera andra fastigheter i närheten träffades av skott. Men ingen i lokalerna ska ha skadats.

Ännu ingen gripen

Om det rör sig om en eller flera gärningspersoner är för tidigt att säga enligt polisen.

– Vittnen har ringt in och hört smällar och man har sett personer röra sig i olika riktningar. Nu gäller det för oss att bena ut bland uppgifterna vem eller vilka av de iakttagna som kan vara gärningsmän, säger Wikdahl.

Under torsdagsmorgonen var ännu ingen gärningsperson gripen. Händelsen rubriceras som mord respektive försök till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet