Polisen är på plats vid Enskededalen. Foto: Privat

Skottlossning i södra Stockholm

Polisen har hittat blodspår och hylsor efter en misstänkt skottlossning i Enskede i södra Stockholm. Ingen person är gripen i nuläget.

Larmet kom in 18.39 och polisen har hittat både hylsor blodspår på marken vid platsen.

– Vi fick in larm om ett vittne som hört skottliknande ljud i Dalen. I samband med detta såg vittnet ett antal personer lämna området, säger polisens presstalesperson Anna Westberg.

Vittnet ska också ha sett en potentiellt skadad person som lämnade platsen.

– Skottlossningen ska ha hörts i anslutning till ett bostadsområde vid Dalens centrum, inte inne på en gård, säger Anna Westberg.

Person med stickskador till sjukhus

Ungefär samtidigt ska en skadad person kommit in till ett sjukhus i närheten. Huruvida personen har några kopplingar till den misstänkta skottlossningen är fortfarande oklart.

– Initialt tror man att personen som kom in till sjukhuset har stickskador. Läget för den personen är stabilt och man kommer påbörja ett förhör, men som sagt verkar det röra sig om stickskador, säger Anna Westberg.

Ett område i vid Dalens Centrum i Enskede är avspärrat och polisen genomför just nu en teknisk undersökning.

– Ingen är gripen men vi har ett antal patruller som undersöker händelsen, säger Anna Westberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer