Polisen genomförde stora avspärrningar efter skottlossningen Foto: Fredrik Sandberg, TT

Två skjutna i bil i Stockholm – en död och en svårt skadad

Uppdaterad
Publicerad

Två unga män sköts i går kväll i en bil i Kälvesta i västra Stockholm. En av dem har avlidit och en vårdas på sjukhus för allvarliga skador. Ingen misstänkt har gripits.

Polisen fick larmet klockan 21.14 på fredagskvällen, efter att flera personer hört smällar som uppfattats som skott.

När polisen kom till platsen hittades männen skottskadade i en bil. En av dem, en man i 20-årsåldern , avled av sina skador. Den andre, en person i övre tonåren, vårdas för allvarliga skador.

Polisen har under natten genomfört en teknisk undersökning på platsen. Man har också knackat dörr, genomfört husrannsakningar och förhört vittnen, säger Per Fahlström, presstalesperson för polisen i Region Stockholm. Tidigt på lördagsmorgonen var den tekniska undersökningen klar och avspärrningarna hävda.

Vanligt bostadsområde

En förundersökning om mord och mordförsök har inletts.

– Vi kommer att ha ökad polisiär närvaro i området, dels av trygghetsskapande skäl men också för att få fram fler uppgifter, säger Fahlström.

Brottsplatsen är ett bostadsområde med radhus och enfamiljshus. Det är än så länge oklart om bilen var i rörelse när männen blev beskjutna, eller om den står parkerad.

Polisen säger att de har genomfört en rad utredningsåtgärder under natten, bland annat husrannsakan och förhör.

Anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.