Skottlossning mot radhus i Nacka

Uppdaterad
Publicerad

En familj i Orminge i Nacka, öster om Stockholm, väcktes sent på måndagen av ljudet av smällar och glaskross. En ruta hade krossats och det fanns glassplitter i ett rum.

– Vi bedömer att det skett en skottlossning. Ingen har skadats och ingen har gripits, säger Jari Kalliorinne, vakthavande befäl vid polisen.

Polisens tekniska undersökning visar att flera skott gått in i bostaden.

– Vi har spår, men exakt vad vill jag inte kommentera.

I det inledande utredningsarbetet har polisen bland annat granskat kameramaterial. Händelsen rubriceras som grovt vapenbrott.

”Väldigt ovanliga i Nacka”

En teknisk undersökning har under dagen genomförts och polis arbetar nu med att skapa sig en bild av händelsen. Polisen har förstärkt trygghets- och säkerhetsarbetet i området.

– Denna typ av händelser är väldigt ovanliga i Nacka. Den skjutning som nu har skett var riktad mot en bostad, ett avgränsat område vilket gör att polisens bedömning är att det inte finns anledning att generellt vara orolig här, säger Karin Berggren, lokalpolisområdeschef i Nacka.

Ingen person har gripits men enligt polisen är utredningsmöjligheterna goda och de har uppslag att jobba med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.