Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s reporter på plats i Tullinge. Foto: Per Sjöberg/SVT

Två kvinnor döda efter skjutning i villa i Tullinge – tre barn fanns i huset

Uppdaterad
Publicerad

Ett flertal skott har avlossats inomhus i en villa i Tullinge i Botkyrka i Stockholm. Två kvinnor har dött i skjutningen, enligt polisen. Två personer har anhållits, men en av dem har senare släppts. Enligt uppgifter till SVT ska dådet varit riktat mot anhöriga till en person med kopplingar till Zeronätverket.

Klockan 01.25 larmades polisen till området. Väl där kunde polisen konstatera att det rörde sig om en skarp skottlossning.

Under fredagsmorgonen bekräftade polisen att två kvinnor, den ena i 20-årsåldern och den andra i 60-årsåldern, har dött i skjutningen. Ytterligare en vuxen och tre barn befann sig i villan, de är fysiskt oskadda.

Våldsvågen i Stockholm

– Ja, det fanns barn på platsen som är oskadda fysiskt och inte längre kvar där. Vi har sett till att de är omhändertagna, säger Daniel Wikdahl.

De två gripna personerna anhölls på fredagen, på sannolika skäl misstänkta för mord. En av dem släpptes senare då misstanken försvagats.

Enligt Södertörns tingsrätt rör det sig om totalt tre misstänkta. Ingen av försvararna vill i nuläget lämna någon kommentar om sin klient.

Känd artist på adressen

En känd svensk artist är skriven i villan där de två kvinnorna sköts ihjäl.

Enligt uppgifter till SVT ska dådet varit riktat mot anhöriga till en person med kopplingar till Zeronätverket. Ett nätverk som i den interna konflikten ska ha valt Ismail Abdos sida. De boende i huset är vad polisen kan se inte kriminella. 

Tidigt under fredagsmorgonen pågick en stor insats i området.

– Vi har gått in i ett utredningsskede och arbetar för att säkra spår och prata med vittnen, säger Daniel Wikdahl.

Polisen utreder om händelsen har någon koppling till våldsvågen.

– Det är för tidigt för att säga, men de grova brott som sker har oftast har en koppling.

Skottlossning i Enskede

Vid 05-tiden på fredagsmorgonen fick polisen larm om att en lägenhet i Enskede beskjutits med ett antal skott.

– Fem personer befann sig i lägenheten vid tillfället, men vi har kunnat konstatera att samtliga är oskadda, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Familjen som utsatts ska enligt våra uppgifter inte ha något med kriminalitet att göra” – Hör SVT:s krimreporter Sofia Yohannes om skjutningen i Tullinge. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet