Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Efter skottlossningen i Fruängen: ”Nu ser jag till att dörren är låst”

Uppdaterad
Publicerad

Efter skjutningen mot en lägenhetsdörr i Fruängen i januari berättar de boende i huset att händelsen har påverkat dem i deras vardag.

– Tidigare kunde jag ha dörren öppen medan jag pratade med grannar, men inte nu längre. Nu ser jag till att det är låst, säger en som bor i huset till SVT.

Flera personer vittnar om ett förändrat beteendemönster bland både vuxna – men främst barn – och att det har byggts upp en rädsla för trappuppgången.

– Mitt barn är jätterädd för trappuppgången och jag själv känner så klart en oro. Vi har alla påverkats av det här, berättar en pappa.

Våldsvågen i Stockholm

”Kommer det hända igen”

Men det de flesta frågar sig vad som sker nu, hur de helt vanliga som inte har kriminella kopplingar ska skyddas av polisen.

– Man undrar vad som händer med de som var måltavla? Får de bo kvar här? Kommer det hända igen?, undrar en boende i samma byggnad där skjutningen inträffade.

Polisen i region Stockholm avböjer intervju men skriver i ett mejl till SVT:

”Polisen har en stor resurs av både polisanställda från region Stockholm och övriga landet som jobbar ute i Stockholms län i nuläget. De finns där de bedöms behövas allra bäst. Det handlar både om att förhindra nya brott, utreda de som begåtts och för att öka tryggheten”.

I klippet ovan kan ni höra en granne berätta hur familjen reagera när det besköts i trappuppgången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet