Polisen spärrade av ett område kring platsen där den skottskadade mannen påträffades. Foto: Pontus Altin / TT

Sköt från bil mot restaurang norr om Stockholm – en skadad

Publicerad

En 17-årig ung man har skottskadats i Jakobsberg norr om Stockholm efter att någon öppnat eld från en bil, sent på lördagskvällen. Skjutningen ägde rum mot en restaurang där det befann sig många gäster. Ingen av dessa skadades.
Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

Det var vid klockan 21.51 som polisen fick larm om att en man skottskadats i Jakobsberg, i Järfälla kommun norr om Stockholm.

Strax efter att polisen kommit till platsen fick man kontakt med den skottskadade mannen, som alltså ska ha varit talbar. Han fick därefter föras till sjukhus med ambulans. Tidigt på söndagsmorgonen bekräftar polisen att den skottskadade är 17 år gammal, och att skottet träffat i armen.

Avlossade skott in mot restaurangen

Den unge mannen ska ha befunnit sig utanför restaurangen när han träffades. En förundersökning har inletts gällande mordförsök.

Enligt vittnesuppgifter till polisen avlossades skotten från en bil in i restaurangen.

– Antalet skott som teknikerna hittat tyder på att det har använts ett automatvapen, säger jourhavande förundersökningsledaren Lennart Pettersson.

Finns det någon hotbild mot den skottskadade 17-åringen?

– Inte vad vi vet i nuläget.

Såg på fotbollsfinal

Hur många personer som befann sig inne i restaurangen är oklart, men det var många som var där för att titta på fotbollsfinalen i Champions League. Trots det stora antalet besökare var det ingen som träffades av skotten.

Bil beslagtagen

Polisen arbetar med att samla in vittnesuppgifter från gästerna.

– Vi behöver komma i kontakt med de restauranggäster som vi ännu inte kunnat höra , säger Stockholmspolisens presstalesperson Towe Hägg.

Polisen hittade vid midnatt en stulen bil, några kilometer norr om Jakobsberg, som de tror kan vara intressant i utredningen. Bilen är beslagtagen och polisen söker även vittnen som kan ha sett någon eller några lämna bilen.

Ingen gripen

I nuläget är ingen gripen för gårdagens skjutning. Polisen jobbar vidare med att följa upp den information som kom fram vid dörrknackning. Tekniker analyserar spår från platsen och polisen undersöker om det finns någon kameraövervakning från området.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer