Polisen på plats i Segeltorp vid den plats där en man sköts ned sent på söndagskvällen. Foto: Janne Åkesson

Man död efter skottlossning söder om Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

En man hittades skottskadad i Segeltorp, söder om Stockholm, sent på söndagskvällen. Mannen var vid liv när polisen hittade honom, under natten konstaterades att han avlidit.

Klockan var 22.44 på söndagskvällen när Stockholmspolisen fick larm om att personer hört skott avlossas i Segeltorp, i Huddinge kommun. Kort därefter, när polisen hade kommit fram till platsen, hittades en skottskadad man.

– Den här personen var då vaken och talbar, och är nu körd till sjukhus med ambulans, sade Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen, till SVT Nyheter sent på söndagen.

Vid klockan 01.40 skrev polisen på sin hemsida att mannens liv inte gått att rädda. Anhöriga är underrättade och händelsen utreds nu som mord.

”Ett antal vittnen”

I Segeltorp pågick vid midnatt ett undersökningsarbete av den plats där den skjutne mannen hittades.

Polisen söker vittnen i området som kan ha observerat saker i samband med den misstänkta skottlossningen.

– Det ska ha funnits ett antal vittnen på platsen, säger Carina Skagerlind.

Men det är oklart om det är en eller flera gärningspersoner.

– Vittnesuppgifterna går isär. Vittnen har hört skottlossning och ljudet av en moped, säger Mikael Pettersson befäl vid Stockholmspolisens ledningscentral.

Platsen har spärrats av för teknisk undersökning.

Vid 05-tiden på måndagsmorgonen hade ännu ingen gripits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.