En skottskadad man i övre tonåren fördes till sjukhus med ambulanshelikopter efter en skottlossning i Upplands Väsby. Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

Skottskadad tonåring till sjukhus efter bråk

Uppdaterad
Publicerad

En man i övre tonåren har hittats med skottskador i Upplands Väsby, uppger polisen. Personen har förts med ambulanshelikopter till sjukhus.

Polisen fick larm om en skjutning i vid 22.20-tiden i Bollstanäs i Upplands Väsby på fredagskvällen.

Händelsen beskrivs som ett bråk mellan två personer och utreds som försök till mord och grovt vapenbrott.

Enligt polisen ska det handla om en man i övre tonåren som blev skjuten och skottskaddad. Flera vittnen ska ha funnits vid platsen och observerat händelsen.

Vittne hörde bråk och sedan skottljud

Ett vittne ska ha hört ett bråk mellan två personer. Kort efter hörs några höga smällar, vilka vittnet uppfattar som skottlossning. Vittnet observerar att en man ligger skottskadat på marken och ringer polisen.

– Vi är på plats nu och söker efter en gärningsperson. Vi pratar också med vittnen och försöker inhämta mer information som förbättrar lägesbilden, säger Stockholms polisen till SVT.

Ingen misstänkt har gripits och hittills har inga vapen hittats.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.