Foto: TT arkivbild

SL avslutar samarbete med Pride

Uppdaterad
Publicerad

Efter åtta års samarbete med Pride i Stockholm lämnar nu Stockholms Lokaltrafik regnbågsfestivalen lagom till Europride. Effekten blir att volontärerna som jobbar gratis för att festivalen ska gå ihop, blir tvungna att betala sina egna resor till och från festivalområdet.

En av de som behöver betala sitt SL-kort själv är volontären Josefin Forsberg. Beskedet om att det inte skulle bli något gratis SL-kort fick hon på sin första arbetsdag som volontär.

– Det kanske inte gör så jättemycket men det här är inget vanligt jobb. Jag har tagit ledigt från mitt jobb för att vara här och det är helt volontärt. Vi får inga pengar alls för det här jobbet och det är väldigt viktigt att vi får möjligheten att komma hit, säger hon.

Pride-volontären Josefin Forsberg är besviken på SL. Foto: SVT

Hårdare regler

Anledningen till att SL vill avsluta samarbetet med Pride och inte subventionera SL-kort till volontärerna är en skärpning av sponsringsreglerna.

– Vi har haft anledning att se över det här arbetet, och det är ett arbete som pågår just nu. Vi kan inte, med hänsyn till principen att behandla alla lika och landstingets regler och policys, så kan inte vi göra ett undantag, säger Per Hallberg, presskommunikatör hos SL.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.