• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

SL-buss och bil i krock – två till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En buss SL-buss och en personbil har krockat i Häggvik i Sollentuna. Två personer har fått föras till sjukhus i ambulans.

Det var vid 10.39 som räddningstjänst, ambulans och polis larmades till busstationen i Häggvik efter att buss 520, som går mellan Sollentuna station och Holmboda, krockat med en personbil.

Bussen for sedan rakt in i ett cykelställ och ett plåttak åkte in genom framrutan på bussen. Busschauffören har blivit allvarligt skadad och även bilföraren har fått föras till sjukhus i ambulans. 

– De var talbara, men i övrigt vet jag inte vad som orsakat olyckan, säger Eva Nilsson vid polisens regionledningscentral.

Inga andra personer ska ha skadats i olyckan och både SL och polisen kommer att utreda händelsen.

Vet du mer eller har bilder? Hör av dig!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.