Foto: TT/SVT

Ökning av 45 000 resenärer med SL-kortet på Waxholmsbolaget

Uppdaterad
Publicerad

Under fyra månader i vår har SL-kortet på försök varit giltigt på Vaxholmsbolagets båtar. Resultatet visar på en ökning med 45 000 resenärer jämfört med samma period förra året.

Det är på de landstingsägda Waxholmsbåtarna som försöket med SL-kortet har genomförts från den 9 januari till den 27 april i år. Och det har blivit en ökning av antalet resenärer med 20 procent jämfört med samma period 2017.

Men det kan vara flera orsaker till ökningen, förutom SL-kortet, och det ska man utvärdera nu inför nästa försöksperiod som börjar den 3 september i höst fram till den 9 december.

– Det är litet tidigt att säga säkert att det är SL-kortsförsöket för vi gör också utbyggnader av trafiken. Men å andra sidan har det också varit en väldigt kall vinter, så det här kan vara ett  tecken på att den här satsningen faller väldigt bra ut, säger Gustav Hemming (C), skärgårdslandstingsråd.

Kostar sju miljoner 2018

Sommarmånaderna då trafiken är som mest intensiv är alltså inte en del av försöket.

Enligt Gustav Hemming håller sig försöket fortfarande inom budget. Projektet kostar cirka sju miljoner kronor under 2018.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.