Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tomas Eriksson (MP), miljö- och kollektivtrafikregionråd, vet inte hur populärt det är med cykel på tvärbanan men menar att det är bra att erbjuda möjligheten. Foto: Rebecka Mårtensson/SVT

SL testar cykel på Tvärbanan – men inte under rusningstid

Publicerad

Från 1 augusti till sista september får resenärerna ta med sig cyklar på Tvärbanan. Under två månader testar SL hur stort intresset är för att ta med sig cykeln och om det medför några säkerhetsrisker. 

Med målet att fler stockholmare ska välja bort bilen vill regionen utöka möjligheten till så kallade kombinationsresor – resor med både kollektivtrafik och cykel. Som ett led i detta ska SL undersöka hur det fungerar att ta med cyklar på Tvärbanan utanför rusningstider.

Redan idag är cyklar tillåtna på vissa pendeltåg, pendelbåtar och Saltsjöbanan utanför rusningstid och med vissa begränsningar. Men hur stor efterfrågan är att ta med sig cykeln på Tvärbanan vet varken kollektivtrafikregionrådet eller SL.

Hör mer om försöket i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.