Södermalmspolisen Viktor Adolphson och området där den döde mannen hittades. Foto: SVT/Lisa Liljefors

Släkting till mannen som låg död i tre år kan ha hittats

Uppdaterad
Publicerad

Polisen kan ha hittat en släkting till den man som låg död i tre år i sin lägenhet på Södermalm i Stockholm.

”Det känns fint och viktigt att det trots allt fanns anhöriga, om än avlägsna”, skriver polisen Viktor Adolphson på Twitter.

I november hittades en man död i sin lägenhet vid Skanstull. Med hjälp av posten under brevinkastet kunde polisen konstatera att mannen hade legat död i över tre år.

Fallet har väckt stor uppmärksamhet i svenska och utländska medier, och polisen har förgäves sökt efter anhöriga till mannen. Men nu kan alltså en släkting ha hittats.

Mannen begravdes i veckan

I måndags begravdes mannen på Skogskyrkogården. Samma kväll kontaktades Viktor Adolphson, områdespolis i Södermalm, av en man från Balkan som sa att han är en avlägsen släkting till den döde.

”Han hade samma dag av bekanta fått veta att att en man med samma namn som en avlägsen släkting, sedan många år boende i Sverige hittats död. Detta hade de läst i media. Där hittade han även mitt namn och sökte upp mig”, skriver Viktor Adolphson på Twitter.

Släktskap ska fastställas

Viktor Adolphson var den som först uppmärksammade fallet via sitt Twitterkonto YB Södermalm. Det är ännu inte bevisat att de båda männen verkligen är släkt med varandra, men Viktor Adolphson säger till SVT att han bedömer uppgifterna som trovärdiga.

”Nu håller släktskapet på att fastställas. Hade inte detta uppmärksammats hade vi förmodligen aldrig hittat de anhöriga”, skriver han och fortsätter:

”Själv tycker jag det känns fint och viktigt att det trots allt fanns anhöriga, om än avlägsna. Och att dom nu fått information om vad som hänt.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.