Slussendom prövas igen

Publicerad

Mark- och miljööverdomstolen har meddelat prövningstillstånd i det så kallade målet om Mälarens reglering. Det skriver tidningen Byggvärlden.

Det var Stockholms stad, Kammarkollegiet och några föreningar och enskilda personer som hade överklagat deldomen gällande Mälarens reglering,  en dom som meddelades av mark- och miljödomstolen vid Nacka tingsrätt i februari i år.

Där gav man Stockholms stad rätt att bygga en ny sluss med ny vattenreglering för Mälaren.

Stockholms stad var i stort sett nöjd med domen men tyckte den behövde förtydligas och överklagade därför på tre punkter. Dels handlar det om det villkor som innebär att staden under en prövotid ska utreda skador i området runt Slussen och på delar av Södermalm.

Den andra punkten handlar om villkoret för bullernivån och det tredje berör planvillkoret som kopplar miljödomen till den upphävda detaljplanen för bussterminalen i Katarinaberget.

Beslutet att meddela prövningstillstånd innebär att målet är öppnat igen och det beslutet går inte att överklaga. Däremot kan den kommande domen överklagas till Högsta Domstolen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer