Slussentrappan rivs

Uppdaterad
Publicerad

Trappan vid katarinavägen ned till Karl johans Torg har gjort sitt.

Trappan är helt enkelt för farlig för omgivningen. Det finns risk att betong ramlar ner på människor som rör sig nedanför. Rivningen ska starta omedelbart och trappan kommer inte att ersättas.

Mäklarstatistik

Enligt Mäklarstatistik steg bostadsrätterna med 6 procent och villorna med 3 procent under 2012. Dom senaste tre månaderna har uppgången däremot mattats av. Men Stockholmarna verkar vara beredda att betala.

– Man är beredd att lägga ganska stor del av sin inkomst på en bostad för att bo bra, säger Gunilla Åkesson som äger en bostadsrätt.

HSB satsar på skrytbygge

Stockholms nästa skrytbygge ska stå klart om tio år, men hur det ska se ut, eller var det ska ligga, vet ingen ännu. Inför HSB:s 100 årsjubileum 2023 ska tre arkitektkontor få tävla om vem som ska få rita bostadshuset. En jury ska tillsammans med stockholmarna utse vinnaren.

– Vi vill ha ett hus som syns och märks och som ligger i ett bra läge, men vi ska också få med oss det invändiga i huset, att vi gör bra lägenheter, säger Håkan Falk som är vd på HSB Bostad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

City på 90

Mer i ämnet