Området kring guldbutiken är avspärrat och ett hundratal personer har samlats kring avspärrningarna, säger SVT Nyheters reporter på plats. Foto: Jonas Ohlin/SVT

Smash and grab-kupp i guldbutik i norra Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Guldbutiken Hallonbergens guld utsattes sent på måndagseftermiddagen för en smash and grab-kupp då rånare körde rätt in i centrumbyggnaden och in i guldbutikens skyltfönster.

Kuppen genomfördes strax före klockan sex på eftermiddagen i Hallonbergen centrum i norra Stockholm. Larm inkom till polisen från personer som hört skottlossning på plats.

– Vi har inte kunnat hitta belägg för att det har förekommit skottlossning på platsen. Ljuden kan ha kommit från när fordonet kördes in i byggnaden, säger Stockholmspolisens informatör Albin Näverberg.

Chockade personer på platsen

En person uppgavs först ha skadats vid rånet, varför en ambulans skickades till platsen. Men enligt polisen har bara chockade personer påträffats.

Minst tre förövare

– Det är väldigt många som ringt in till oss och vittnat om skottlossning. Vi tror att det är minst tre förövare som varit aktuella. De är mörkklädda och maskerade. En mindre modell av SUV har setts i samband med rånet, säger Albin Näverberg.

Den misstänkta flyktbilen har hittats inte långt från platsen, rånarna har troligen bytt bil. Inga gärningsmän är gripna.

Hundratals samlades

Området kring guldbutiken är avspärrat och ett hundratal personer har samlats kring avspärrningarna, rapporterar SVT Nyheters reporter på plats.

– Det är en ganska smal passage här så jag förstår inte hur det fick in bilen här över huvud taget, berättar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.