En bilist har kört på två fotgängare i korsningen Sveavägen och Kungsgatan i centrala Stockholm. Foto: arkiv/Johan Nilsson TT

Smitolycka i centrala Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

En man och en kvinna blev påkörda av en bil i centrala Stockholm under natten. Båda personerna är förda till sjukhus med allvarliga skador. Föraren smet sedan från olycksplasten, uppger polisen.

– Båda är förda med ambulans till sjukhus. Den ena, kvinnan, var ej vid medvetande, säger Mikael Pettersson vid Stockholmspolisen.

Det finns flera vittnen till händelsen, dels personer på plats som pratade med polisen, dels personer som har hört av sig efteråt.

Polisen har inlett en förundersökning om grov vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada samt smitning från trafikolycksplatsen.

Uppgifter om bilmodellen

– Vi har fått in uppgifter på vilken bilmodell det var. Eventuellt kommer vi att hålla nya förhör, säger Ola Österling, Stockholmspolisens presstalesperson.

Polisen går just nu igenom filmer från fasta kameror i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.