Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Snökaoset i Stockholms län har orsakat trafikolyckor, kilometerlånga köer söderut på E4:an, plogbilar som har svårt att komma fram och träd som blockerar vägar. Foto: SWEPIX

Brinnande bil och masskrock på E4:an – ”kritiskt trafikläge” i Stockholms län

Uppdaterad
Publicerad

Snökaoset i Stockholms län har under söndagen och natten orsakat trafikolyckor, kilometerlånga köer på bland annat E4:an, nedfallna träd som blockerar vägar och plogbilar som har svårt att komma fram. Vid 07.30 på måndagsmorgonen började trafiken att flyta på igen, men polisens uppmaning är att ställa bilen hemma.

Stoppet på E4:an inträffade strax efter midnatt efter det att en lastbil ställt sig på tvären i nordlig riktning på E4/E20 vid Hallunda.

– Ett antal personbilar har krockat på samma plats men det är oklart om det beror på lastbilen eller om det är lastbilen som försökt bromsa för att personbilarna krockat, säger Ola Österling, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Ingen skadades i masskrocken men polisen tog beslutet att stoppa all tung trafik vid Södertälje i nordlig riktning genom Stockholm vilket har gjort att köerna har blivit långa.

Brinnande bil på E4

Strax innan 06 på måndagsmorgonen meddelar Trafikverket att en bil ska ha börjat brinna i höjd med Bredäng på E4/E20.

– Bilen brinner med öppna lågor. Polisen är på plats och ett körfält avstängt och det är långa köer, säger Ola Österling, presstalesperson Stockholmspolisen.

Enligt polisen ska personen ha hunnit ut ur den brinnande bilen.

Lotsa tung trafik genom Stockholm

Vid 03.30-tiden började polisen försöka lotsa den tunga trafiken genom Stockholm med hjälp av en plogbil.

– Vi vet inte än hur det kommer att gå men lastbilarna får köra bakom plogbilen, säger Ola Österling.

Orange vädervarning för måndag

Stockholms län har drabbats av flera olyckor under natten på grund av det kraftiga ovädret med flera trafikolyckor och nedfallna träd.

– Om du inte behöver ut och åka, gör inte det och anamma parkeringsbestämmelserna som gäller så att plogbilarna kan göra sitt jobb.

SMHI:s prognos för måndag innebär en orange varning för snöfall i stora delar av länet: ”Snöfall som tidvis väntas bli ymnigt och kan ge stora snömängder på kort tid. Det medför bland annat risk för mycket begränsad framkomlighet på vägarna” enligt SMHI.

Ett träd föll tvärs över Erstagatan på Södermalm vid 23-tiden på söndagskvällen, vilket orsakade bussproblem. Foto: Nike Nylander/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.