Foto: TT

Socialborgarrådet kommenterar SVT:s dokumentär

Publicerad

Efter att ha sett SVT Nyheter Stockholms dokumentär om hemlösa pensionärer kommenterar nu Åsa Lindhagen (MP), socialborgarråd i Stockholm, situationen.
– Ingen människa ska behöva sova på gatan i Stockholm, skriver hon i en kommentar till SVT.

I Stockholms stad ökade antalet hemlösa med drygt 35 procent mellan 2015 och 2016, något vi berättade i vår dokumentär om hemlösa pensionärer i Stockholm.

Nu kommenterar socialborgarrådet Åsa Lindhagen (MP) dokumentären.

– Totalt sett minskar hemlösheten i Stockholm, på tolv år med 1 000 personer eller 30%. Reportaget i SVT visar dock att mer måste göras för en särskilt utsatt grupp – hemlösa äldre, skriver Åsa Lindhagen i en kommentar till SVT.

”Ingen ska behöva sova på gatan”

Hon menar dock att en rad åtgärder vidtagits för att bekämpa hemlösheten. Hon nämner bland annat att man i höstas reserverade totalt fem miljoner kronor för insatser för äldre i hemlöshet.

Men efter dokumentären konstaterar hon dock:

–  Vi tar SVT:s rapportering på stort allvar och kommer att fortsätta utveckla insatserna för målgruppen. Ingen människa ska behöva sova på gatan i Stockholm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.