Foto: SVT

Socialdemokrater hoppar av i Sigtuna

Uppdaterad
Publicerad

Fyra socialdemokrater hoppar av sina politiska uppdrag i kommunfullmäktige i Sigtuna: De anser att partiet har en osund kultur och präglas av dåligt ledarskap.

De fyra anser dessutom att de hindrats att delta i den demokratiska processen genom att inte få nödvändig information.

–Socialdemokraterna i Sigtuna är toppstyrt av ett fåtal personer och vi fyra som hoppar av anser att vi inte får delta i den politiska processen, säger en av de som nu väljer att hoppa av, Elias Jobran till SVT Stockholm.

–Jag känner inte igen mig i den beskrivningen. Numera är vi en demokratisk organisation med ett öppet klimat, säger Mia Hämäläinen-Persson, som är ordförande för socialdemokraterna i Sigtuna.

Sen tidigare har Anna Kalles som satt i kommunstyrelsen hoppat av. Turerna i socialdemokraterna uppdagades när Uppdrag Granskning gjorde ett reportage om misstänkt vänskapskorruption i Sigtuna kommun förra våren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer