Foto: TT

Södertörns högskola utsatt för höger propagandakampanj

Uppdaterad
Publicerad

Södertörns högskola drabbades av en propagandakampanj under måndagen. Skolan har blivit utsatt för högerextrem propaganda, där någon eller några delade ut flygblad och tejpade upp affischer på skolan och i närområdet.

Skolan och ett par lärare pekas av gruppen ut som representanter för en marxistisk indoktrinering, en ”globalistisk kraft”. De har blivit drabbade av flera högerextrema kampanjer i sociala medier tidigare men enligt Jenny Tirén Berg, pressansvarig vid Södertörns högskola, är det första gången som man blivit utsatt i den här omfattningen.

Några medarbetare i närområdet har fått flygbladen i sina brevlådor där det står att högskolan påstås utbilda ”vänsterpolitiska idéer”.

– Det är tråkigt, inte minst för medarbetare som hängts ut. Vi står för mångfald, ligger i förorten och vi har en bra representativitet och det ingår i vårt uppdrag, säger Jenny Tirén Berg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.