Efter storhelgerna ska kommunen och Sollentunahem se över vilka fastigheter som är aktuella. Foto: SVT

Hyresrätter säljs i Sollentuna

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att Sollentunahem ska sälja 2.000 hyresrätter – en tredjedel av det kommunala bostadsbolagets lägenheter.

Den politiska majoriteten i Sollentuna har beslutat att 2.000 av Sollentunahems hyresrätter ska säljas. De pengar som kommunen får in, ska bland annat användas till att bygga 1.500 nya lägenheter.

– Jag är väldigt nöjd med beslutet. Det innebär viktiga steg för Sollentunas utveckling. Nu kommer vi att kunna bygga nya skolor och omsorgsboenden och Sollentunahem kommer att ha förutsättningar att bygga 1.500 nya bostäder, säger kommunalrådet Henrik Thunes (M) till tidningen Mitti.

Nya lägenheter byggs i stället

Beslutet om att sälja de 2.000 hyresrätterna togs på kommunfullmäktige under torsdagskvällen, efter att frågan återremitterats vid förra mötet. Det motsvarar en tredjedel av alla hyreslägenheter som bolaget äger idag.

Efter jul- och nyårshelgerna ska kommunen, tillsammans med Sollentunahem, se över vilka fastigheter som är aktuella.

Tanken är att de nya lägenheterna som ska byggas ska stå klara till år 2024.

Protestlistor mot försäljningen

Den politiska oppositionen är kritisk till försäljningen. Även Hyresrättsföreningen har protesterat och krävt att försäljningen av hyresrätterna ska stoppas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.