Sollentunahem säljer 2000 lägenheter Foto: SVT

Sollentunahem ska sälja 2000 lägenheter

Uppdaterad
Publicerad

Sollentunahem ska delas upp i fem bolag. Tre av de bolagen med totalt 2000 lägenheter ska säljas. Samtidigt ska 1500 lägenheter byggas.

Det var den 15 december förra året som Sollentuna kommunfullmäktige beslutade att Sollentunahem ska delas. Samtidigt beslutades att cirka 2000 lägenheter ska säljas och att 1500 nya ska byggas.

Delas upp i fem bolag

Och i dag fattade Sollentunahems styrelse beslut om hur bolaget ska delas. Bolaget delas i fem bolag, där tre bolag kommer att innehålla de lägenheter som ska säljas. Försäljningen kommer att pågå fram till år 2023. Samtidigt kommer alltså Sollentunahem att bygga 1500 lnya ägenheter fram till och med 2024.

”Ingen ska känna oro”

Alla hyresgästerna kommer i dag att informeras om detta beslut.

– Ingen hyresgäst ska behöva känna oro för detta beslut, men det är klart att många hyresgäster, precis som vi, kan känna att det svårt att bryta en lång och god relation, säger Martin Lindfors, vd på Sollentunahem i ett pressmeddelande.

Hyreskontrakt påverkas inte

Fastigheterna med cirka 2 000 lägenheter ska under de närmaste fem åren säljas till ägare som har en långsiktig syn på ägandet och förvaltandet enligt vd:n.

– Fram till att så sker förvaltar vi fastigheterna precis som tidigare och hyreskontraktet påverkas inte annat än att man får en ny hyresvärd, fortsätter Martin Lindfors, vd på Sollentunahem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.