Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Barnmorskan Asabea Britton är en av sommarvärdarna i år. SVT stod i bakgrunden när hon ringde sin mamma och berättade. En mamma som också varit sommarvärd. Foto: Michelle Derblom Jobe/SVT

Barnmorskan Asabea Britton en av årets sommarvärdar

Uppdaterad
Publicerad

Barnmorskan Asabea Britton har gjort sig ett namn på sociala medier där hon pratar om graviditet och förlossning. Nu är hon en av årets sommarvärdar i Sveriges radio P1.

– Det är en ära och en lyx att få en mikrofon ut till svenska folket, säger hon.

För de som redan följer Asabea Britton kommer nog inga större överraskningar. Däremot tror hon att vissa andra kanske kommer provoceras av hennes sätt att prata om förlossningsvården och exempelvis att föda hemma.

– Det blir väldigt personligt och jag förväntar mig att få många berättelser om hur det har varit för andra. Det välkomnar jag, det ska bli spännande, säger Asabea Britton.

Men helt orutinerad är hon inte. Både hennes man och hennes mamma har tidigare varit sommarvärdar. Se när hon lämnar beskedet till sin mamma i videon.

Årets stockholmare bland sommarvärdarna

Anders Bagge

Ahmed Berhan

Asabea Britton

Anders Eldeman

Sussie Eriksson

Titiyo Jah

Nora Khalil

Renée Nyberg 

Nino Ramsby

Tarik Saleh

Bianca Salming

Christina Schollin

Patrick Söderlund

David Thurfjell

Maria Wolrath-Söderberg

Sveriges radios hemsida hittar du alla sommarpratare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.