Foto: SVT

”Det har varit så kallt – vi njuter nu”

Uppdaterad
Publicerad

Solsugna stockholmare flockades i parkerna under lunchen för att passa på att njuta av den oväntade sommarvärmen i april. Det har varit den första höga sommarvärmen i landet med 25 grader på många håll. I Stockholm hade Bromma flygplats den högsta temperaturen med 23,7 grader, enligt Diana Bajic, SVT:s meteorlolog.

Stockholmarna njuter nu av sommarvärmen. Timo Kinni tog en tio kilometer löprunda före jobbet, och nu sitter han och njuter en välförtjänt solpauls i Rålambshovsparken. Men någon glass unnar han sig inte.

– Nej, jag går på strikt diet, för jag ska vara med i tävlingen Tough viking, säger Timo Kinni.

Kristina Sinadinovic försökte komma bort från jobbet och smyga in lite sol.

Våren är två till tre veckor sen

Värmen är bara här för att stanna tillfälligt. Redan i morgon kommer det att bli kallare. Nästa vecka kommer temperaturen att ligga under 10 grader, enligt Diana Bajic.

– Våren är lite sen jämfört mot förra året. Den borde ha kommit tidigare. I Götaland och Svealand är den sen med två till tre veckor. Nu ser det ut att finnas en chans att det kommer att bli sommar i delar av östra Götaland, men här i Stockholm får vi vänta på sommaren, säger Diana Bajic.

Det var många som tog fram solglasögonen i dag. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.