Kate Jacobson besöker Eriksdalsbadet. Foto: Pia Heick/Lisa Åberg

”Sorgligt, men något kanske måste göras”

Uppdaterad
Publicerad

Upprepade trakasserier i Eriksdalsbadet fick Stockholms Stad att införa separata bubbelpooler. – Jag tycker att det är onödigt att separera kvinnor och män, säger Kate Jacobson.

Det är framför allt kvinnor som har bett om att få en separat bubbelpool. Trakasserierna ska ha ökat under november och december, hur många det rör sig om vet inte Eriksdalsbadet.

Jonas Lerneteg besöker Eriksdalsbadet 4-5 gånger i veckan eftersom han tränar triathlon. Han brukar själv aldrig använda bubbelpoolerna men menar att man måste lyssna på de klagomål som kommit in.

Ofredanden på Eriksdalsbadet

– Jag tycker att det är bra att de delar upp poolerna så att folk kan känna sig trygga, säger han.

Har förståelse för oron

Stamgästen Jan Hansson håller med.

– Jag är här på Eriksdalsbadet ganska ofta men har aldrig sett något. Men eftersom det är mycket folk i bubbelpoolerna kan jag förstå om det finns de som tycker det känns obehagligt, säger Jan Hansson.

SVT Nyheter Stockholm: Men är det rätt väg att gå att könsseparera?

– Det känns sorgligt, men någonting kanske måste göras.

Kate Jacobson ser inte någon anledning till att ha separata bubbelpooler.

– Jag tycker att det är onödigt att separera kvinnor och män. Poolerna är ju så nära varandra ändå. För mig spelar det ingen roll, säger Kate Jacobson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ofredanden på Eriksdalsbadet

Mer i ämnet