Emilia Bjuggren (S), arbetsmarknads- och idrottsborgarråd har vänt sig till regeringen. Foto: SVT/Lieselotte van der Meijs

Stockholms stad vill porta tafsare

Uppdaterad
Publicerad

Stockholms stad vill kunna porta badgäster som tafsar. Idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren (S) har vänt sig till justitieminister Morgan Johansson (S) för att regeringen ska se över möjligheten att ändra lagen, skriver Svenska Dagbladet.

Förra vintern kom många larm om unga män som tafsade på flickor i badhus. Antalet anmälda fall av sexuellt ofredande ledde till att Erikdsdalsbadet införde separata bubbelpooler för kvinnor och män.

Idag kan inte badhusen porta tafsande badgäster, men det går det att stänga av personer för brott mot ordningsregler om de har inträdeskort. Det går då att spärra kortet under en begränsad tid. Men simhallarna kan inte hindra personerna om de i stället köper engångsbiljetter. Därför borde en lagändring diskuteras, enligt Emilia Bjuggren (S), arbetsmarknads- och idrottsborgarråd i Stockholms stad.

Ofredanden på Eriksdalsbadet

LÄS MER: Ofredanden på Eriksdalsbadet

Morgan Johansson (S) ställer sig positivt till förslaget och är beredd att ändra lagen om det nuvarande regelverket inte ger utrymme för simhallarna att stänga av tafsarna.

I januari ska Morgan Johansson (S) träffa Stockholms stad för att diskutera problemet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ofredanden på Eriksdalsbadet

Mer i ämnet