Spelverksamhet lockar kriminella till Ronna

Publicerad

Att gårdagens skjutning skedde på en spelklubb är inte förvånande. För det illegala spelandet är utbrett i Ronna och det handlar om höga insatser.

Intresset för spel är mycket stort i Ronna. Café Oasen där tre personer skjöts ihjäl är inte den enda samlingslokalen i Ronna det spelas i . Det är nästan bara män som spelar, oftast för att umgås, men i slutna kretsar är det inte ovanligt att det handlar om pengar där mycket höga insatser står på spel.

Intressant marknad för kriminella
De höga insatserna gör att spelverksamheten blivit en intressant marknad för yrkeskriminella. Man lånar ut pengar till hög ränta, individer som tar över skulder som de sen driver in och hur det sedan kan växa till enorma belopp efter att man bara har suttit och spelat kort.

För många orsakar spelandet familjetragedier. Familjefäder som blir skuldsatta och sätter familjen på bar backe eller så lånar man sig fri och har ny skuld.

Har positiva sidor
Men det stora spelintresset har också fört något positivt med sig. För trots att Södertälje inte är så stort kan staden stoltsera med två framgångsrika fotbollslag. Assyriska har spelat i division ett och Syrianska i Superettan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer