Spöken buras in för att slippa slag

Uppdaterad
Publicerad

Efter de uppmärksammade fallen av misshandel på arbetare i Spökhuset på Gröna Lund ska besökarna inte kunna nå fram till skådespelarna.

Sedan det hela uppdagades i år har två ytterliggare fall av misshandel inträffat. Skådespelare har blivit slagna på armar och i ansiktet.

– Det har handlat om reflexmässiga slag som besökare tagit till när de blivit rädda men också om medvetna slag, säger Gröna Lunds vd Magnus Widell.

Spöken på Gröna Lund misshandlas

Men nu är det slut på det. Spökena buras in bakom galler, balkonger och fönsterrutor som naturligt finns i miljön, och det är inte längre frivilligt att gå ut bland besökarna.

– Det är av säkerhetsskäl för våra medarbetare, man ska inte kunna bli så rädd att man råkar slå någon som vissa tydligen gör, säger han.

Inte lika läskigt

– Det kan påverka upplevelsen eftersom man inte riktigt får samma närkontakt. Men säkerheten är viktigast och det är fortfarande läskigt, säger Magnus Widell.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Spöken på Gröna Lund misshandlas

Mer i ämnet