Foto: Lars Pehrson / TT

Spotify tackade nej till lägenheter

Uppdaterad
Publicerad

Samtidigt som Spotify beklagar sig över bostadsbristen i Stockholm och hävdar att det kan leda till att företaget tvingas lämna Sverige har de tackat nej till nyproducerade lägenheter i Järfälla, det skriver Dagens Nyheter.

Den svenska musikjätten Spotify expanderar och behöver nyanställa tusentals. Men Stockholms bostadsbrist kan tvinga företaget att flytta utomlands istället. Det var i alla fall budskapet i ett öppet brev som företaget gick ut med förra veckan.

Nu rapporterar DN att Spotify erbjudits 24 helt nyproducerade lägenheter på pendlingsavstånd från centrala Stockholm. Men tackat nej. Lägenheterna ska ligga mellan 25 till en timme dörr till dörr till kontoret på Östermalm.

Ska inte agera bostadsförmedlare

Musikföretaget vill inte kommentera uppgifterna muntligt men lämnar en kommentar via deras personalchef.

”Vi agerar inte bostadsförmedlare åt våra anställda. Det är mycket ovanligt att arbetsgivare gör det. Det är jättebra att det byggs i Järfälla och vi tipsar gärna de som jobbar på Spotify om att det finns bostäder i kranskommuner.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.