Detonationen har av polisen kategoriserats som någon form av sprängladdning.

Sprängattentat mot ställverk i Spånga

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagsmorgonen skedde ett sprängattentat mot Ellevios ställverk i Spånga. Polisen rubricerar händelsen som allmänfarlig ödeläggelse.

Området där händelsen skedde är klassad som ett skyddsobjekt. Detonationen har av polisen kategoriserats som någon form av sprängladdning. Något som tidningen Mitti var först med att berätta.

– Det är egendomsskador men skadebilden är oklar. Ingen person ska dock ha kommit till skada, säger förundersökningsledare Christer Berger.

Polisen genomför under måndagsförmiddagen en teknisk undersökning och knackar dörr i det intillliggande bostadsområdet. Det faktum att det är ett skyddsobjekt påverkar inte utredningen.

Ellevio som driver anläggningen meddelar att man inte haft någon personal på plats när händelsen skedde och att man inte fått möjlighet att få en bild av skadeläget då polisen haft området avspärrat. I övrigt hänvisar Ellevio till polisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer