I videon kan du höra mer mer om hur staden ska få in pengar för den dyra renoveringen av Östermalmshallen. Foto: TT och Pia Heick/SVT

Tillfällig saluhall på Östermalmstorg såld för 11,6 miljoner

Publicerad

Slutnotan för att bygga om Östermalmshallen hamnade på 1,5 miljarder kronor – mer än dubbelt så dyrt som beräknat. Nu försöker Stockholms stad få tillbaka en del av pengarna genom att avyttra flera fastigheter.

I förra veckan blev försäljningen av den tillfälliga saluhallen på Östermalmstorg klar. Byggnaden såldes till ett stort fastighetsbolag för 11,6 miljoner kronor.

– Vi måste jobba på det här sättet för att försöka få tillbaka pengar in till projektet, säger Dennis Wedin (M), som är fastighetsborgarråd i Stockholm.

Nybyggt hotell ska säljas

Senast den sista juni ska den tillfälliga saluhallen vara bortforslad från Östermalmstorg. Nu vill staden även sälja det nybyggda hotellet som byggts intill saluhallen.

– Målet är att hotellet ska vara sålt innan sommaren är slut, säger Dennis Wedin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.