Foto: Stockholms stad

Stadens nya logga blev dyr nota

Uppdaterad
Publicerad

Den nya loggan ska få Stockholms stad att kommunicera bättre med sina invånare.

Omgjort logotyp, en utökad färgpalett och nya mallar för interna dokument. Det ska skapa bättre kommunikation mellan Stockholms stad och dess invånare, det skriver Dagens Nyheter idag. Bland annat har ett specialanpassat typsnitt tagits fram för 375 000 kr. Den totala kostnaden hamnar på runt fyra miljoner kronor.

– Vi tycker att de här pengarna är en väl vald investering eftersom kommunikationen är en så viktig del i vår verksamhet, säger Ylva Linde, kommunikationsstrateg på stadsledningskontoret i Stockholms stad, till DN.

Välbekant ansikte

Redan idag går den nya logotypen att beskåda på hemsidan. Men det kommer ta tid innan hela hemsidan är omgjord. Det är fortfarande S:t Erik från stadsvapnet som står modell, men nu med en mörkblå bakgrund och läsvänligare typsnitt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.