Per Granhällen, chef för krisstödet och stadsdelsdirektör Susanne Leinsköld berättar om åtgärderna efter de misstänkta övergreppen. – Många undrar var det började och vem som kan vara utsatt. Foto: Michelle Derblom Jobe/SVT

Stadsdelen i krisläge efter gripandet av misstänkt barnvåldtäktsman

Uppdaterad
Publicerad

Många oroliga föräldrar har hört av sig till staden efter att en man i Västerort gripits misstänkt för grova sexbrott mot barn. Stadsdelsområdet har nu satt in sitt krisstöd och personal är ute dag och kväll för att svara på invånarnas frågor.

Den misstänkte mannen, som är i 65-årsåldern, greps i helgen. På onsdagen häktades han av Solna tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn.

Mannen häktades för ett fall av våldtäkt mot ett barn, men åklagaren Sofia Gullbrandsson säger till SVT utredningen är i ett tidigt skede och hon utesluter inte att den växer. Förutom våldtäkten är mannen misstänkt för grovt barnpornografibrott och polisen har tagit beslag som ska gås igenom, enligt åklagaren.

En annan man i 30-årsåldern har också varit frihetsberövad i ärendet, misstänkt för underlåtenhet att avslöja grov våldtäkt mot barn. Han har försatts på fri fot men misstankarna mot honom kvarstår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.