Misstänkt pedofil häktad för våldtäkt mot barn

Uppdaterad
Publicerad

En man i 65-årsåldern sitter anhållen på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn i Västerort. Ytterligare en man i 30-årsåldern sitter anhållen på sannolika skäl misstänkt för underlåtenhet att avslöja grov våldtäkt mot barn i samma ärende.

– För tillfället rör det sig om ett fall av våldtäkt mot barn men det kan förändras efter förhör, säger kammaråklagare Sofia Gullbrandsson vid Västerorts åklagarkammare till SVT Stockholm.

Det var i helgen som mannen greps efter att ha varit anhållen i sin utevaro. Enligt Aftonbladet, som var först att berätta om anhållandet, ska mannen i polisförhör sagt att han förgripit sig på barn i mellan 20-30 år. Enligt tidningen ska även en stor mängd barnpornografi hittats i lägenheten men det är inget som kammaråklagaren Sofia Gullbrandsson vill kommentera till SVT. På onsdagen meddelade åklagaren som leder förundersökningen att mannen begärs häktad.

Skulle mannen sedermera dömas för våldtäkt mot barn så är straffet två till sex års fängelse. Om brottet betraktas som grovt är straffsatsen fyra till tio års fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.