Barnen som misstänks ha utsatts av mannen var vid tidpunkten för brotten mellan sju och 14 år. Foto: Claudio Bresciani/TT

Fyra års fängelse för sexbrott mot barn via hästspel

Uppdaterad
Publicerad

En man från Stockholmsområdet döms till fyra års fängelse för att ha utsatt fler än 80 barn för sexuella övergrepp på nätet. Det meddelar Stockholms tingsrätt.

Mannen, som är i 40-årsåldern, använde sig av chattfunktionen via hästspelet Star Stable för att få kontakt med barn. Han har sedan förmått barnen att utföra sexuella handlingar på sig själva.

40-åringen döms till fyra års fängelse för ett stort antal försök till våldtäkt mot barn samt tre fullbordade sexövergrepp, uppger Stockholms tingsrätt.

– Tingsrätten har när straffet bestämts beaktat att brotten riktats mot ett stort antal barn, att brottsligheten har utövats systematiskt samt att den tilltalade återfallit i brott, säger rådmannen Ann-Sofie Bodin.

Rättegången, som pågått i ett halvår, uppges vara det största i sitt slag i svensk historia.

Mannen är sedan tidigare dömd för liknande brott. I juni 2017 dömdes han till två år och fyra månaders fängelse för brott mot 25 barn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.