I söndags hade polisen en större insats i Märsta efter en skjutning. Foto: Brottsplats Sthlm

Polisoperation i Sigtuna inledd efter hot mot politiker och polis

Uppdaterad
Publicerad

Polisen inledde i förra veckan en särskild händelse efter att hot riktats mot enskilda politiker och poliser. Hoten ska enligt uppgifter till SVT ha att göra med att Norrortspolisen under lång tid gjort riktade insatser mot Märstanätverket i Sigtuna kommun.

Polisen är förtegen och vill inte gå in på de specifika hoten men bekräftar att de inlett en särskild händelse. Få personer kan uttala sig om insatsen men en poliskälla berättar att insatsen är omfattande.

– När hot riktas mot poliser och det är en särskild händelse så är det ju väldigt många poliskollegor som involveras och jobbar med ärendet, säger hen.

Kommunhuset tidigare utsatt för kastad molotovcocktail

SVT har varit i kontakt med en polischef som enligt uppgiftslämnare också ska ha tagit emot hot men hen vill inte uttala sig utan hänvisar till polisens mediacenter.

Sigtuna kommun har tidigare varit utsatta för hot och direkta angrepp. I november förra året kastades en molotovcocktail mot entrén i kommunhuset. Några dagar tidigare upptäcktes en kula som skjutits mot kommunens trygghetscenter. Sigtuna har sen en tid tillbaka haft väktare i kommunhuset men ska nu även ha förstärkt med kameror.

– För närvarande varken kan vi eller vill vi uttala oss på något sätt gällande säkerheten i kommunen, vi hänvisar i stället till polisen, skriver en pressekreterare till en av de ledande politikerna i Sigtuna i ett sms till SVT Stockholm.

Nedan hör ni reaktioner efter attacken mot Sigtunas kommunhus i november 2020.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.