Stenkastning mot polis vid bilbränder i Husby

Publicerad

En polisbil utsattes för stenkastning i samband med bilbränder i Husby natten mot måndagen. Polisen beskriver natten i området som rörig.

Polisen upptäckte bilbränderna på Dovregatan i Husby i samband med att de patrullerade i området. Räddningstjänst tillkallades men patrullen stannade kvar på platsen för att biträda räddningstjänsten, i samband med det kastades en sten mot polisen.

– Det var en stor sten som kastades mot polispersonalen eller polisbilen, men den träffade enbart bilen, säger Peter Asp, vakthavande befäl på Stockholmspolisen.

Polisen: ”Ansträngt läge”

En person sågs kasta stenen, men ett flertal personer ska ha sprungit från platsen.

– Vi stannade kvar i området för att säkra ordningsläget. Det var ett ansträngt läge med kanske 20-30 personer som rörde sig ute i området, säger Peter Asp.

Greps någon i samband med händelsen?

– Ingen gripen. Vi kan konstatera att det är gäng som driver omkring, och de vill inte direkt prata med oss. Det är svårt att peka ut en enskild gärningsman.

En förundersökning om försök till grov misshandel och grov skadegörelse har inletts, ingen person ska dock ha skadats. Polisen söker nu efter misstänkta gärningsmän gällande bilbränderna och den person som kastade stenen mot polisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer