Stockholm andas ut efter Obamas besök

Uppdaterad
Publicerad

2.000 poliser, 250 personer från amerikanska Secret Service och ett avspärrat Stockholm. Under ett dygn blev Stockholm bevakat som aldrig förr.

I dag lämnade USA:s president Barack Obama Sverige efter ett besök hos kungaparet. Redan på väg till Arlanda började avspärrningarna i staden tas bort, och det blev färre och färre polisbilar på Stockholms gator. Sakta men säkert började staden återgå till det normala.

– Det var kul att han var här, men jobbigt med avspärrningarna, säger Fredrik Weibull.

Det fanns också de som tyckte Obama borde göra annat, och de som knappt märkte av honom.

– Jag tycker han borde hålla på med annat, som till exempel Syrien, säger Lara Hurtubise.

– Jag har inte påverkats så mycket och inte tänkt på det. Men jag har ju sett löpsedlarna, säger Anna Danielsson.

Några som haft fullt upp med Obama-besöket är alla som jobbat med säkerheten, ett jobb som gått väldigt bra. Från USA:s ambassad hälsar de att de är väldigt tacksamma över samarbetet och att Vita huset tycker allt fungerat mycket smidigt. Här hemma är både Säpo och Stockholmspolisen nöjda med insatserna.

– Som alltid efter sådana här stora insatser känner man sig lättad, men man känner också en viss tomhet. Jag vill ge en eloge till alla stockholmarna som lyssnat på oss och haft mycket förståelse, säger polisens presstalesman Lars Byström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Obama besöker Sverige

Mer i ämnet