Hör finansborgarrådet berätta hur Stockholms stad planerar för att öppna upp för fulla arenor – oavsett restriktioner eller ej. Foto: Jessica Gow/TT

Stockholm förbereder för större evenemang med vaccinintyg

Publicerad

”Sälj biljetter och tryck på regeringen”, det är Stockholms stads finansborgarråds uppmaning till konsertarrangörer. Hon saknar tydliga besked kring de lättnader i restriktioner som väntas efter sista september och ger sitt stöd till de verksamheter som vill återgå till en normal verksamhet om knappt en månad.

Den första planerade konserten i Stockholms stads fastigheter är Elton John som spelar på Tele2 Arena, den 1 och 2 oktober. De 45 000 platserna är slutsålda och Stockholms stad har i dialog med arrangören Live Nation fortsatt planera för att konserten ska genomföras utan restriktioner.

Anna König Jerlmyr (M) menar att regeringen inte är tillräckligt tydliga kring de lättade restriktionerna och tycker att konserter, precis som exempelvis fotbollsmatcher, måste kunna genomföras.

Även om restriktionerna skulle förlängas räknar staden med att konserterna kan genomföras. Hör henne berätta hur i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.