Stockholm fortsätter att växa

Uppdaterad
Publicerad

Stockholms läns befolkning fortsätter att öka men allt fler väljer att lämna länet.

Befolkningen i Stockholms län fortsätter att växa. Under första halvåret 2016 ökade befolkningen med 17.039  personer och det ökning i jämfört med samma period förra året.

– Den senaste statistiken från SCB visar att befolkningen i Stockholms län fortsätter att växa snabbt, även om takten synes ha stabiliserats något. Barnafödandet är fortsatt mycket högt och är det högsta sedan 2009, säger Länsstyrelsens analyschef Kjell Haglund.

Sigtuna är den kommun som har ökat mest, följt av Sundbyberg och Upplands-Bro. Trots att befolkningen i Stockholm ökar mest i landet så är ökningen något lägre än åren innan 2015.

Står för 25 procent av barnafödandet

När det gäller antalet födda barn så står Stockholm för 25 procent av barnafödandet i landet men i Norrtälje och Danderyd så är det negativt födelseöverskott, det vill säga att antalet avlidna överstiger antalet födda barn.

Hög utflyttning

Men det är inte bara inflyttningen som ökar i länet utan allt fler väljer också att lämna Stockholm. När det gäller utflyttningen från länet till övriga Sverige så är det den högsta under hela mätperioden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.