Foto: TT arkivbild

Stockholm marathon rustar för hettan

Uppdaterad
Publicerad

Extra sjukvård och fler duschar. Så rustar Stockholm marathon inför lördagens 42 kilometer långa runda i, som prognosen pekar mot nu, 30 graders hetta och gassande sol.

David Fridell, Stockholm marathons marknads- och kommunikationschef, radar upp flera scenarion som kan dyka upp om väderprognosen håller i sig.

– Vi har diskuterat olika scenarion om att låta personer som dyker upp på lördag få ett erbjudande om att springa gratis nästa år istället, om man skulle känna att man inte skulle fixa att springa i värmen, säger David Fridell.

Kan det bli aktuellt att blåsa av hela eventet?

– Det är läkare som tar det beslutet. Men det är inget vi oroar oss för, säger David Fridell.

Stockholm marathon kommer att stärka upp med extra sjukvård och extra duschar – det kan vara farligt att springa i 30 graders hetta, konstaterar organisationen. 20 000 personer har föranmält sig till loppet.

Platser för vätska och duschar under Stockholm marathon

KmPlatsDusch2VasaparkenJa5Hornsbergstrand Ja7 och  35RålambshovsledenJa9StadshusbronJa10 ocxh 38Strömgatan Ja11 och 39Strandvägen/StyrmansgatanJa13 och 41Karlavägen/Grevgatan Ja15Valhallavägen/Patentverket Ja17Djurgårdsbrunnsvägen/Sjöhistoriska Ja18Djurgårdsbrunn Nej19Djurgårdsvägen, innan BiskopsuddenJa21Djurgårdsvägen/Skansen Ja23Blasieholmen—24SkeppsbronJa27Söder MälarstrandJa29,5Folkungagatan Ja30Götgatan/Medborgarplatsen Ja32Hornsgatan/RingvägenNej33Varvsgatan/LundagatanJa

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.